Treceți la conținutul principal

Implantologia, ramura a stomatologiei axata pe implanturile dentare

Implantologia este ramura din stomatologie dedicata implanturilor dentare. Ea este o alternativa eficienta si durabila, pe baza de interventie chirurgicala, la protezarea dentara clasica (proteze, coroane, punti).

Timp de multi ani, singurele optiuni de tratament disponibile pentru persoanele cu dinti lipsa au fost puntile si protezele. Dar astazi avem implanturile dentare. Implanturile dentare sunt concepute pentru a oferi o fundatie pentru inlocuirea dintilor care arata, se simt si functioneaza ca dintii naturali.

Costurile unui implant dentar

Situatia fiecarui pacient este unica si numai medicul dentist si / sau un specialist poate oferi un cost specific pentru un plan de tratament. Ar trebui sa te pregatesti sa platesti pana la cateva mii de lei pentru plasarea implanturilor dentare.

Costurile implanturilor dentare sunt separate in doua categorii:
•    Costul interventiei chirurgicale (atunci cand implantul este introdus in arcada dentara)
•    Costul restaurarii protetice (coroana, podul sau proteza care se vor atasa la piciorul implantului).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sistemul de implant multiplu Straumann® Pro Arch a fost introdus în premieră în România

În premieră în România, Dent Estet introduce sistemul premium de implant multiplu Straumann® Pro Arch, care oferă un zâmbet complet în doar 24 de ore! Straumann® Pro Arch reda în proporție de 99% funcționalitatea și estetica naturală a zâmbetului. Sistemul premium de implant multiplu Straumann® Pro Arch este de fapt o lucrare fixă, montată cu ajutorul a 4-6 implanturi inserate în unghiuri și poziții strategice. Sistemul este recomandat persoanelor care și-au pierdut majoritatea dinților sau celor care au dinții prezenți compromiși și irecuperabili. Este alternativa ideală pentru proteza dentara. La DENT ESTET, până pe 31 august, pachetul Straumann® PRO Arch Implant System are mai multe beneficii: Reducere pe ambele arcade, atât pe 4 implanturi, cât și pe 6 implanturi Ghid chirurgical inclus Vindecare rapidă cu tehnologia PRGF Voucher de 1500 de euro pentru lucrarea protetică finală din zirconiu sursa: https://www.eva.ro

Infografic - 7 informatii fascinante despre dinti

Stiati ca smaltul dentar este cea mai dura substanta din corp? Stiai ca osteoporoza, diabetul si unele boli cardiovasculare sunt asociate cu sanatatea orala ? La fel ca amprentele, nu exista doi dinti identici. Stiai ca adultii au 32 de dinti, pisicile 30, iar cainii 42?

Studiu: 47% dintre copiii pana in 6 ani au nevoie de tratamentul cariilor dentare

Studiul realizat de o clinica de stomatologie pentru copii a fost facut pe 30.000 de pacienti din Romania, in mare parte din mediul urban, de-a lungul a doua perioade comparative de doi ani, respectiv 2014-2015 si 2016-2017, cu scopul de a masura impactul campaniilor de informare si educare a populatiei cu privire la importanta preventiei si tratarii din timp a afectiunilor dentare in randul copiilor. In perioada 2016-2018, numarul copiilor pana in varsta de 3 ani dusi pentru prima data la medicul dentist este de 3 ori mai mare fata de 2014-2015, iar 47% dintre copiii pana in 6 ani au nevoie de tratamentul cariilor dentare  De doua ori mai multi copii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani au beneficiat de tratamentele de preventie a cariilor. Printre cele mai dese probleme care apar la copiii de pana in 12 ani sunt cariile urgentele detare, problemele ortodontive, dar si afectiuni care necesita tratamente complexe. Sursa informatii: https://www.news.ro